Feestdagen en telefonie

De feestdagen komen eraan, deze zullen dit jaar niet exact dezelfde datum zijn als andere jaren. Veel bedrijven zullen toch andere openingstijden hanteren met deze dagen. Hoe zit het eigenlijk met de feestdagen en meldingen op de telefonie? In dit artikel gaan we in op de mogelijkheden van flexibel of vooraf ingestelde tijden van meldteksten bij feestdagen.

Wellicht is dit ook gelijk een goed moment om alvast na te denken over de bereikbaarheid op feestdagen in het komende jaar. Het kan maar vast geregeld zijn!

Wat wil je je klanten laten horen?

Wil je een algemene melding of juist een specifieke voor elke feestdag? Wij raden klanten aan een algemene melding voor feestdagen in te spreken, deze is dan toe te passen voor alle feestdagen door het hele jaar. Jouw klanten snappen immers ook dat als ze op Koningsdag bellen en de melding krijgen dat het bedrijf gesloten is in verband met een feestdag, dat dit dan om Koningsdag gaat.

Weet je niet zeker wanneer het bedrijf gaat sluiten?

Maak dan een schakelaar aan zodat je deze in kunt schakelen voordat je naar huis gaat.

Wil je de klant een voicemail laten inspreken?

Het kan alleen een meldtekst zijn, waarin je aangeeft dat het bedrijf gesloten is en waarna het gesprek wordt beëindigd. Je kunt ook bellers de optie geven om een voicemail in te spreken. Omdat je de voicemail kunt doorsturen naar een email adres kun je tijdens de feestdag bepalen of je urgente bellers direct wilt terug bellen. Alle informatie over de voicemail vind je verder hier.

Doorschakelen naar mobiel?

Wanneer je toch bereikbaar wilt zijn tijdens feestdagen is een doorschakeling naar mobiel of mobiele app een optie. Je kunt dan alsnog kiezen om er een meldtekst voor te zetten zodat bellers met een niet urgente reden je op de eerst volgende werkdag kunnen terug bellen, terwijl urgente bellers wachten en worden doorgeschakeld naar mobiel.

Tips voor optimaal inzetten meldteksten

  • Maak gebruik van een algemene meldtekst welke voor meerdere feestdagen ingezet kan worden.
  • Plan ook alvast de feestdagen voor komend jaar in.
  • Mocht er bij bepaalde feestdagen nog niet duidelijk zijn wanneer dit zal plaatsvinden, bijvoorbeeld eerder sluiten bij Sinterklaas, maak dan gebruik van een schakelaar.

Sinterklaasmelding

Pakjesavond valt dit jaar bijvoorbeeld op maandag, dus als jouw bedrijf normaal gesproken open is op maandag avond zou het kunnen zijn dat je eerder wilt sluiten. Nog niet helemaal zeker wanneer het bedrijf gaat sluiten? Maak dan gebruik van een schakelaar.

Kerstmelding

Kerst valt in 2023 op maandag en dinsdag. Dit zijn beide officiële feestdagen in Nederland. vrijwel alle bedrijven zullen gesloten zijn op deze dagen.

Oud en nieuw

Oudejaarsdag valt dit jaar op zondag en het bedrijf is mogelijk helemaal gesloten of gaat eerder dicht. Nog niet helemaal zeker hoe laat? Gebruik dan een schakelaar. Nieuwjaarsdag (officiële feestdag in Nederland) valt op maandag en op deze dag zullen vrijwel alle bedrijven gesloten zijn.

Hoe is dit te regelen?

Optie 1: Contact ons, wij regelen het
We bieden een full-service dienst. Dit betekent dat je ons de feestdagen kan laten inregelen.

Let wel op: Doe dit op tijd, want we kunnen niet de laatste dag nog alles voor je regelen.

Optie 2: Van tevoren inregelen in het portal middels tijdgroepen
Door gebruik te maken van één tijdgroep voor feestdagen, hoef je altijd maar alleen deze tijdgroep aan te passen als er wat wijzigt. In de tijdgroep staan condities voor de nationale officiële feestdagen, deze wijzigen dan elk jaar automatisch mee.

Optie 3: Meldingen handmatig aan en uit zetten
Vooral handig met een schakelaar, deze schakelaar kun je onder een knop op het toestel zetten of via het dashboard in en uitschakelen.

Wat krijgt de beller te horen?

Dat bepaal je zelf, je kan een bericht uploaden wat je zelf in gesproken hebt of er 1 laten inspreken door een professional. Je kan ook vanaf een toestel (dat aangesloten is op onze centrale) met een pincode je bericht direct inspreken. We helpen je graag.

Hoe weet ik welke gesprekken ik gemist heb?

Bij ons in het Portal, kan je dat terug vinden bij het menu “gespreksdetails”, in het geval van een voicemail ontvang je de voicemail berichten in je email.

Ook alvast regelen voor 2023?

Misschien is dit het moment om ook alvast de feestdagen voor 2023 in te regelen, zeker als je gebruik maakt van een algemene feestdagen notificatie is dit snel in te regelen.

Denk hierbij aan de volgende officiële feestdagen in Nederland:

• Nieuwjaarsdag: zondag 1 januari 2023
• Goede vrijdag: vrijdag 7 april 2023
• Pasen (eerste en tweede paasdag): zondag 8 en maandag 9 april 2023
• Koningsdag: donderdag 27 april 2023
• Bevrijdingsdag: vrijdag 5 mei 2023
• Hemelvaartsdag: donderdag 18 mei 2023
• Pinksteren (eerste en tweede pinksterdag): zondag 28 mei en maandag 29 mei
• Kerstmis (eerste en tweede kerstdag): maandag 25 december en dinsdag 26 december
• Nieuwjaarsdag (opvolgende jaar): maandag 1 januari 2024

Auteur: MaxiTEL
20-11-2020
Laatst geupdate 06-04-2023
Author Avatar
Top