Machine-to-Machine (M2M)

Het draadloos koppelen van machines, apparaten, voertuigen en systemen

M2M-diensten bij MaxiTEL

M2M is een mobiele datadienst die gebruikt kan worden voor het draadloos koppelen van machines, apparaten, voertuigen en systemen. Hiermee kan snel en eenvoudig informatie worden verstuurd en/of ontvangen. Alle M2M-diensten van MaxiTEL zijn makkelijk te beheren via ons online portal. Hiermee heeft u een eigen SIM-voorraad en kunt u op elk moment uw SIM-kaarten activeren en beheren.

Dienstbeschrijving M2M Download Prijslijst M2M Download

Koppel gemakkelijk met uw applicatie

Onze M2M diensten zijn makkelijk te integreren met uw applicatie via onze API's

Eerst even proberen? Geen probleem! Vraag een gratis test SIM kaart aan.
Registreer hier uw account.

Abonnementen en opties

M2M Data abonnementen (Wereldwijde dekking met EU databundel)


Internet

Per maand

Buitenbundel per Mb

M2M 1Mb EU-bundel 1 Mb in bundel € 1,90 € 0,33
M2M 3Mb EU-bundel 3 Mb in bundel € 2,90 € 0,33
M2M 5Mb EU-bundel 5 Mb in bundel € 3,90 € 0,33
M2M 10Mb EU-bundel 10 Mb in bundel € 5,90 € 0,33
M2M 50Mb EU-bundel 50 Mb in bundel € 6,90 € 0,33
M2M 100Mb EU-bundel 100Mb in bundel € 7,90 € 0,33

M2M Spraak abonnementen


Internet

Per maand

M2M Spraak (nationaal) € 0,33 per Mb € 5,00

Volledige controle over het dataverkeer, wereldwijde dekking en beveiligd op internet: dat is Forced on LAN.


Steeds meer apparaten zijn actief buiten uw (kantoor)bedrijfsnetwerk. Deze verbinding zijn zonder Private APN verbonden met het ‘open’ internet en daardoor onbeveiligd. Met de Private APN-dienst van MaxiTEL zijn uw mobiele toestellen, laptops en tablets beveiligd door uw eigen router en firewall. Afhankelijk van de situatie kan internet op het GSM-toestel niet eens gewenst zijn. In deze gevallen activeert/routeert u alleen de nodige systemen naar dit GSM-toestel. Denk hierbij bijvoorbeeld aan specifieke machine-to-machine-toepassingen (M2M).


Met een Private APN-oplossing krijgt u controle over het dataverkeer van en naar het GSM-netwerk. Door een privélink (bijvoorbeeld VPN, directe fysieke link, A/V DSL, glasvezel of datacenterlink) tussen uw netwerk en dat van MaxiTEL, ontvangt u het dataverkeer van en naar het mobiele toestel. Hierdoor kunt u zelf bepalen (firewall) hoe een mobiel toestel verbinding mag maken met het internet, LAN of Intranet. Deze dienst heeft wereldwijde dekking.


Kosten beveiligde APN


Eenmalig

Per maand

VPN verbinding - gratis - € 5,00
Per geactiveerde SIM € 5,00 - gratis -

Een enkele VPN-verbinding is genoeg om enkele duizenden M2M-kaarten op af te leveren.


Weten wie verbinding maakt met uw bedrijfsnetwerk? Kies voor Vast IP!


Met een extra dienst/module kunt u gebruik maken van een vast publiek IP-adres. Dit houdt in dat elke keer als het mobiele toestel zich op het netwerk aanmeldt, het hetzelfde publieke IP-adres krijgt. Deze toepassing kan handig zijn indien u niet gebruikmaakt van de Private APN-oplossing, als extra beveiligingsmaatregel voor gebruikers die verbinding willen maken met uw bedrijfsnetwerk. Het vaste IP-adres kan worden gebruikt om de gebruiker te herkennen en toe te laten.


Kosten vast publiek IP-adres


Eenmalig

Per maand

Vast IP per SIM kaart € 10,00 € 5,00

Snel toegang tot uw telecomoplossing dankzij de online portal van MaxiTEL.


Via het online portal van MaxiTEL heeft u volledige controle over alle onderdelen van uw telecomoplossing. Zo heeft u in het geval van mobiele oplossingen de mogelijkheid om altijd en overal SIM-kaarten te bestellen, te activeren, te blokkeren en te configureren. Door middel van de directe koppeling naar het GSM-netwerk worden instellingen onmiddellijk doorgevoerd.


U kunt ervoor kiezen om een voorraad SIM-kaarten te houden en die te activeren op het moment dat daartoe behoefte ontstaat. Dit geeft u totale controle.


Gratis gebruik portal


Eenmalig

Per maand

Gebruik webportal € 0,00 € 0,00
 • APN-koppeling (optioneel): Met een beveiligde APN kan het dataverkeer van de SIM-kaart via een VPN-verbinding worden afgeleverd op uw eigen netwerk. Hiermee voorkomt u dat data ongewenst over het internet wordt verstuurd.

 • In hele EU zelfde bundel: Met de M2M-abonnementen van MaxiTEL heeft u in de gehele EU dezelfde databundel. U hoeft zich geen zorgen te maken wanneer een SIM-kaart de grens passeert.


Toepassingen

Met M2M biedt u uw klanten betere service, terwijl u door efficiëntere bedrijfsvoering kosten bespaart.

Met M2M, wat machine-to-machine betekent, kunt u uw voertuig, machines en apparatuur op afstand uitlezen, monitoren, controleren of besturen. De mogelijkheden en toepassingen zijn oneindig. En vergeet ook zeker de besparingen niet: zaken waarvoor u nu iemand op pad stuurt, kunt u eenvoudig automatiseren. Denk aan het uitlezen van energiemeterstanden, zodat klanten altijd inzicht hebben in hun rekening.

Voorbeelden van M2M-toepassingen zijn efficiëntere rittenplanning door het traceren van transportvoertuigen en just-in-time-bevoorrading van opslagtanks. M2M-toepassingen worden gebruikt door transport-, nuts-, retail- en beveiligingsbedrijven en gemeentelijke-, provinciale- en landelijke overheden.

Voordelen M2M bij MaxiTEL:

 • Optimale dienstverlening tegen lagere kosten.
 • Stabiel en betrouwbaar netwerk.
 • Elke toepassing een passend abonnement.
 • Databundels zijn in de gehele EU te gebruiken.
 • Wereldwijde dekking.
 • Databundels: hoge voorspelbaarheid in kosten.
 • Kostenbesparing in aanleg dankzij draadloze toepassing. Geen kosten in aanleg van PSTN/ADSL.
 • Online portal: zelf controle over de M2M-dienst.
 • Mogelijkheid tot een beveiligde VPN-verbinding naar uw SIM-kaart.
 • Mogelijkheid voor een vast publiek IP adres.

Web portal

Via ons online portal kunt u 24 uur per dag, zeven dagen per week uw M2M-oplossingen beheren. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar het belangrijkste is: u houdt volledige controle.

 • Bestellen van nieuwe SIM-kaarten
 • Activeren van nieuwe abonnementen
 • (Tijdelijk) blokkeren van SIM-kaarten
 • Aanpassen databundels
 • Inzage verbruik


Vandaag is het nationale koffie dag, tijd voor een bakkie dus. Zullen wij binnenkort koffie komen drinken om meer o… https://t.co/yDGWLZZrK0

1 oktober 2019 om 12:01

#ThrowBackThursday De TAT-1 (Transatlantic No. 1) werd operationeel op 25 September 1956 (gister 63 jaar geleden).… https://t.co/yRHpqZjLAk

26 september 2019 om 12:01