Private APN of Forced on LAN

De verschillen en de voordelen

Waarom kiezen voor een Private APN of Forced on LAN oplossing?

AVG

AVG proof: Data/persoonsgegevens wordt beveiligd afgeleverd

MPLS netwerk

Een deel of het volledige verkeer kan via MPLS worden afgehandeld

Firewall

Bedrijfspolicies ook toepassen buiten de deur van kantoor

Batterijverbruik

Batterijbesparing op apparaten

IP-VPN

Veilig afgeleverd via IP-VPN of directe verbinding

Bedrijfsnetwerk

Toegang tot bedrijfsnetwerk

Forced on LAN

MaxiTEL biedt een alternatief voor het hebben van een Private APN; Forced on LAN. Resultaat van Forced on LAN is gelijk aan het hebben van een private APN. Het verschil zit hem in de instellingen van het toestel. Bij een private APN moeten gebruikers de toegangsnaam in het mobiele toestel aanpassen naar de private APN, bij Forced on LAN zorgt MaxiTEL dat het verkeer van alle of specifiek geselecteerde abonnementen wordt afgeleverd op de IP-VPN, directe verbinding van de klant of juist naar een MPLS wolk van de klant.

Toepasbaar op: MobileOnCloud - Data Only - M2M diensten

Private APN

Veilig en AVG proof

Volgens de AVG richtlijnen zijn bedrijven zelf verantwoordelijk voor het nemen van alle beveiligsmaatregelen die nodig zijn om persoonsgegevens veilig te verzenden naar de bestemming. Doordat data met Forced on LAN over de hele communicatiestroom beveiligd is helpt dit met het voldoen van de richtlijnen. Bedrijven kunnen gebruik maken van hun eigen firewalls, en daarmee ook bepaalde backdoors van apps voorkomen.

Toegang op afstand

Geef thuiswerkers of collega's onderweg veilig toegang tot uw interne netwerk. Mobiele gebruikers zijn zonder gebruik te maken van een VPN-applicatie op de telefoon in staat toegang te krijgen tot het interne netwerk.

Doordat de beveiligde verbinding op netwerk niveau wordt gelegd kunnen bedrijfspolicies centraal worden ingeregeld.

Technische koppel mogelijkheden

IP-VPN
Een beveiligde en directe verbining met uw bedrijfsnetwerk via een IP-VPN tunnel. Via deze tunnel wordt al het dataverkeer van en naar de mobiele toestellen geforceerd verstuurd. Dit betekend dat ook internet verkeer via uw bedrijfsnetwerk naar buiten gaat, en daarmee via de firwall van uw bedrijf.

IP-VPN is snel en makkelijke te implementeren, uiteraard kunnen er meerdere tunnels aangemaakt worden en zo uw mobiele apparaten en gebruikers scheiden van elkaar.

  • Binnen één tot enkele werkdagen gerealiseerd
  • Beveiligd en dataverkeer is encrypted
  • Meerdere tunnels mogelijk

Directe connectie
Als alternatief op een IP-VPN tunnel bieden wij de mogelijkheid om via een datacenter, MPLS, dedicated zakelijke glasvezel, VDSL of SoHo verbinding het verkeer af te leveren. Gelijkwaardig aan de IP-VPN wordt al het verkeer van en naar de mobiele apparaten op uw netwerk afgeleverd. Deze oplossing is geschikt als u veel gebruikers heeft en nog directer aan ons netwerk wilt koppelen.

  • Direct aangesloten op ons netwerk
  • Geschikt voor veel gebruikers en dataverkeer
  • Diverse aansluit mogelijkheden

Meer weten?

Top