Tijdgroepen

Tijdgroepen

Eén van de meest gebruikte functies in de telefooncentrale zijn de tijdgebaseerde schakelingen.

Tijdgebasseerde tijdgroepen

Deze worden voornamelijk gebruikt om buiten openingstijden een gesloten melding te laten horen met eventueel een mogelijkheid om iets in te spreken om terug gebeld te worden. De standaard tijdgroepen herhalen zich dus elke week.

Datum gebaseerde tijdgroepen

Als u op een specifieke datum een meldtekst wilt laten horen kunt u de de datumgebaseerde tijdgroepen gebruiken. Voornaamste reden om deze te gebruiken zijn nationale feestdagen. Zo kunt u van te voren alle dagen instellen waarop een andere melding te horen moeten zijn. Deze kunt u voor het hele jaar instellen. Als u onze voor gedefinieerde feestdagen gebruikt, wijzigen ze deze elk jaar automatisch mee.

Tijdgroepen zijn niet alleen te gebruiken om een meldtekst te laten horen tussen bepaalde tijden, maar u kunt het ook gebruiken om bijvoorbeeld andere toestellen over te laten gaan op bepaalde tijden. Of misschien een doorschakeling naar mobiel of andere vestiging. 

Het instellen van de tijdgroep

In onze portal stel de deze tijdgroepen eenvoudig in: Wanneer u de tijdgroep aangemaakt heeft met de desbtreffende conditites, kunt u deze activeren op een follow me/doorschakel regel achter bijvoorbeeld een telefoonnummer. De regel waar de tijdgroep op ingesteld staat, zal dus alleen tijdens die conditities actief zijn.

Meer weten?

Top