Extra IP adressen

Meer IP adressen bij een verbinding

Bij al onze internet verbindingen krijgt u altijd standaard minimaal 1 vast IP adres. Als je echter meerdere servers op locatie hebt of je wilt bijvoorbeeld dat je gasten netwerk via een ander extern IP adres naar buiten gaat, is het ook mogelijk om extra IP adressen te bestellen bij ons. Het is ook erg geschikt voor als u uw internet verbinding deelt met andere gebruikers/huurders. Zo kunt u elke huurder een eigen externe IP adres geven en zitten jullie elkaar niet in de weg. Dit kan technisch op 2 manieren:

Wat is een Routed Subnet?

Uw router behoud het standaard externe IP adres dat u al gehad heeft van ons. Aan dit gedeelte veranderd niks. Naar dit IP adres routeren wij een subnet aan extra IP adressen.

Voorbeeld van de implementatie van een Routed Subnet:

• Uw router heeft vast IP adres 10.10.10.1 van ons standaard gekregen
  • Die router heeft als Gateway 10.10.10.2
  • Wij routeren 10.10.20.0/29 (6 IP adressen) naar 10.10.10.1
  • Op de router maakt u IP adres 10.10.20.1 aan op een interface
  • Vervolgens kunt u de IP adressen 10.10.20.2 tot en met 10.10.20.6 gebruiken op apparaten daar achter.
  • De Gateway van de apparaten is vervolgens de router (10.10.20.1)

Wat is een groter Subnet?

Een routed subnet kan in sommige gevallen niet ideaal zijn en is ook apparatuur afhankelijk. Met een groter subnet heb je al de externe IP adressen op de router aan de buitenkant (WAN). Deze manier vervangt wel vaak uw huidige vaste IP adres. (tenzij aangeven bij aanvraag van de internet verbinding)

Voorbeeld van de implementatie van een groter subnet:

• Een heel subnet gaat naar de router bijvoorbeeld: 10.10.20.0/29
  • De gateway is dan 10.10.20.1
  • Vervolgens kan je via DMZ regels maken naar de interne IP adressen van de apparaten per extern IP adres.
  • Hoe je dit precies doet is erg apparatuur afhankelijk

Heb je zelf geen idee wat voor uw router of situatie het beste werkt? Neem dan even contact met ons op voor passend advies