Bedrijfsnummers 088

Wat is een 088-nummer?

Een 088-nummerblok heeft een landelijke uitstraling. Voor normale netnummers geldt de beperking dat deze in de regio van het nummer moet worden gebruikt, deze beperking is er niet voor 088 nummerblokken en deze zijn dus niet regio-gebonden.

Het is vooral handig voor bedrijven of instellingen die landelijk opereren. Het formaat van bedrijf maakt niet uit, maar vaak worden 088blokken gebruikt door grotere organisaties.

Waar kan ik een 088-nummer gebruiken?

Voor 088 nummers geldt net als bij andere telefoonnummers dat de gebruiker (het bedrijf) een adres in Nederland moet hebben en het nummer de meeste tijd van het jaar binnen Nederland wordt gebruikt. Als uw bedrijf verhuist binnen Nederland kunt u het nummer meenemen, en hoeft u geen nieuw nummerblok aan te schaffen.

Hoe vraag ik een 088 nummerblok aan?

088 nummers zijn per 100blokken aan te vragen bij de ACM, maar ook per 1000. Het nummer wordt dan op uw naam geregistreerd en u bent dan nummerhouder. U krijgt dan een beschikking en deze kunt u aan ons overhandigen. Wij gaan het nummer dan activeren. Met een beschikking kunt u ook verhuizen van provider naar provider.

Wat zijn de kosten van een 088 nummer?

De prijs van een 100 blok bedrijfsnummers is dezelfde als bij een geografisch 100 blok (bijvoorbeeld 020 of 070) en voor de beller zijn de kosten ook hetzelfde als wanneer deze naar een regionaal nummer belt. Het nummer is zowel nationaal als internationaal bereikbaar.

Als u een 088 nummer wilt activeren of verhuizen, neem dan contact met ons op! Wij adviseren u graag en kunnen dit zeer snel uitleveren. U kunt het makkelijk beheren in ons portal om uit te laten komen op uw VoIP toestellen of het direct laten doorschakelen naar bijvoorbeeld een mobiel nummer.

Voor wie is een 088-nummer geschikt?

  • Iedereen die een landelijke uitstraling wilt hebben of landelijk bereikbaar wilt zijn.
  • Bedrijven met meerdere locaties
  • Bedrijven van groter formaat
  • Helpdesken of klantenservices, u kunt meerdere afdelingen gebruik laten maken van het 100 blok
  • Uitermate geschikt voor directe nummers voor medewerkers, omdat je minimaal 100 nummers afneemt.

Meer weten?

Top