SIP ALG en poort 5060 blokkade

In Nederland maar ook in het buitenland kan het soms zijn dat de standaard VoIP poort (poort 5060 udp) geblokkeerd word door de internet provider waar u uw internet afneemt. Over het algemeen komt dat omdat zij zelf deze poort gebruiken voor hun eigen telefonie dienst. Om die reden hebben wij naast de standaard poort 5060 ook andere poorten open gezet zodat uw toestel(len) nog steeds kan registreren bij ons.

De poorten welke wij open hebben staan, naast 5060, zijn: 5070, 5072, 5074, 5076, 5078, 5080

Deze poorten zijn ook te gebruiken als u uw toestel in een netwerk hebt staan waarbij een SIP ALG/Helper aan staat op de router. Deze sip “helper” gooit vaak meer roet in het eten dan het helpt. Daarom is altijd het advies deze altijd uit te zetten in de router. In de handleiding van uw router staat vaak wel waar deze optie te vinden is. Mocht dat om bepaalde redenen niet mogelijk zijn kunt u deze SIP helper ook omzeilen door te registeren op bovenstaande alternatieve poorten. De meeste SIP helpers kijken namelijk alleen naar verkeer wat over poort 5060 gaat.

Heeft u na deze instellingen toch nog steeds problemen met uw telefonie? Neem dan contact met ons op. Voor elk probleem is een oplossing!